1 milliárd jent (2,7 milliárd forintot) oszt szét a Twitter-követői között Maezava Juszaku japán milliárdos

INTERNET
2020 január 08., 14:42

Egymilliárd jent (2,7 milliárd forintot) oszt szét a Twitter-követői között egy „társadalmi kísérlet" keretében Maezava Juszaku japán milliárdos, hogy megnézze, boldogabbá teszi-e a felhasználókat a pénz.

A fejenként 1 millió jennel (2,7 millió forinttal) gazdagodó 1000 embert azon követői közül választja ki véletlenszerűen a milliárdos, akik megosztották egy január 1-i posztját.

„Ez egy komoly társadalmi kísérlet” – mondta Maezava egy YouTube-videóban, reméli, a kezdeményezés a tudósok és a közgazdászok érdeklődését is felkelti.

A 44 éves üzletember, aki tavaly novemberben 900 millió dollárért adta el a Zozo online divatkereskedését, elmondta, hogy rendszeres felmérésekkel fogják nyomon követni a kiosztott pénzek hatását.

Maezava Juszaku japán milliárdos Tiger Woods amerikai golfozóval 2019. október 28-án.
photo_camera Maezava Juszaku japán milliárdos Tiger Woods amerikai golfozóval 2019. október 28-án. Fotó: Ichiro Ohara/The Yomiuri Shimbun

Maezava, aki a SpaceX 2023-ra tervezett Hold-körüli utazásának első magánügyfele, szívesen költ drága műtárgyakra és sportautókra, de előszeretettel foglalkozik olyan elméletekkel, mint például egy pénz nélküli világ gondolata. (MTI)