Az Origo megpróbálta a bíróságon azt állítani, hogy ők nem az Origo, de nem jött be

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pert bukott az origo.hu, amiért hamisan állították, hogy Cseh Katalin, a Momentum egyik alapító tagja családi vállakozásán keresztül hamisított számlákat a párt részére. A birtokunkba jutott ítéletből kiderül, hogy az ügy azért került a bíróságra, mert a Momentum hiába szólította fel a lapot, hogy tegyenek ki helyreigazítást a még májusban megjelent cikkhez, a kérésüket figyelmen kívül hagyták. 

Az nem meglepő, hogy a lap nem tudta bizonyítani az állítása igazát, de a per kétségkívül legszórakoztatóbb pontja az Origo érvelése, akik

azzal indokolták, hogy nem tettek ki helyreigazítást, hogy Cseh Katalin a levelet nem az origo.hu-nak, hanem az Origo nyomtatott sajtónak címezte. Akkor ezt most még egyszer: Cseh Katalin levelet írt az origo.hu szerkesztőségi címére, az origo.hu főszerkesztőjének és a cikk szerzőjének címezve, az origo.hu-n megjelent cikkre hivatkozva, DE a helyreigazítást nem az origo.hu-ra, hanem az Origora kérte.

Az origo.hu szerint ők nyomtatott sajtóterméket nem szerkesztenek és nem adnak ki, ezért hagyták figyelmen kívül a helyreigazítási kérelmet.

Az első- és másodfokú bíróságon azonban mindenki eszénél volt, ezért megállípották, hogy pontosan megjelölt és beazonosítható volt a cikk, így az origo.hu érvelése nem állja meg a helyét.

A bíróság a hírportált végül 18 ezer forint, plusz a perköltség, valamint  a Magyar Állam részére 48 ezer forintos fellebezési illeték megfizetésére kötelezte . 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót