Az Origo megpróbálta a bíróságon azt állítani, hogy ők nem az Origo, de nem jött be

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Pert bukott az origo.hu, amiért hamisan állították, hogy Cseh Katalin, a Momentum egyik alapító tagja családi vállakozásán keresztül hamisított számlákat a párt részére. A birtokunkba jutott ítéletből kiderül, hogy az ügy azért került a bíróságra, mert a Momentum hiába szólította fel a lapot, hogy tegyenek ki helyreigazítást a még májusban megjelent cikkhez, a kérésüket figyelmen kívül hagyták. 

Az nem meglepő, hogy a lap nem tudta bizonyítani az állítása igazát, de a per kétségkívül legszórakoztatóbb pontja az Origo érvelése, akik

azzal indokolták, hogy nem tettek ki helyreigazítást, hogy Cseh Katalin a levelet nem az origo.hu-nak, hanem az Origo nyomtatott sajtónak címezte. Akkor ezt most még egyszer: Cseh Katalin levelet írt az origo.hu szerkesztőségi címére, az origo.hu főszerkesztőjének és a cikk szerzőjének címezve, az origo.hu-n megjelent cikkre hivatkozva, DE a helyreigazítást nem az origo.hu-ra, hanem az Origora kérte.

Az origo.hu szerint ők nyomtatott sajtóterméket nem szerkesztenek és nem adnak ki, ezért hagyták figyelmen kívül a helyreigazítási kérelmet.

Az első- és másodfokú bíróságon azonban mindenki eszénél volt, ezért megállípották, hogy pontosan megjelölt és beazonosítható volt a cikk, így az origo.hu érvelése nem állja meg a helyét.

A bíróság a hírportált végül 18 ezer forint, plusz a perköltség, valamint  a Magyar Állam részére 48 ezer forintos fellebezési illeték megfizetésére kötelezte .