Irán nem adja át a lezuhant gép fekete dobozát a Boeingnek

A Guardian információi szerint Irán nem fogja átadni a szerda reggel lezuhant ukrán repülőgép fekete dobozát az amerikai Boeingnek. Az egyelőre nem világos, hogy a Teherán közelében lezuhant gép fekete dobozát az iráni hatóságok tervezik-e kivizsgálni vagy pedig másnak átadnák-e. A Reuters összefoglalója szerint az iráni légügyi hatóság szóvivője is arról beszélt, hogy egyelőre nem egyértelmű, Irán melyik országnak fogja elküldeni a feketedobozt kivizsgálására. 

Közben az ukrán követség kiegészítette a korábbi közleményét, amely még kizárta, hogy terrortámadás vagy rakétatámadás okozta a gép lezuhanását. Az új közlemény szerint az eset körülményeinek tisztázása még zajlik, és bármilyen korábbi állásfoglalás nem tekinthető hivatalosnak. 

A repülőn amúgy 82 iráni, 63 kanadai, 11 ukrán (köztük a teljes legénység), 10 svéd, négy afgán, három német és három brit állampolgár utazott, a zuhanást senki sem élte túl. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó