Irán nem adja át a lezuhant gép fekete dobozát a Boeingnek

A Guardian információi szerint Irán nem fogja átadni a szerda reggel lezuhant ukrán repülőgép fekete dobozát az amerikai Boeingnek. Az egyelőre nem világos, hogy a Teherán közelében lezuhant gép fekete dobozát az iráni hatóságok tervezik-e kivizsgálni vagy pedig másnak átadnák-e. A Reuters összefoglalója szerint az iráni légügyi hatóság szóvivője is arról beszélt, hogy egyelőre nem egyértelmű, Irán melyik országnak fogja elküldeni a feketedobozt kivizsgálására. 

Közben az ukrán követség kiegészítette a korábbi közleményét, amely még kizárta, hogy terrortámadás vagy rakétatámadás okozta a gép lezuhanását. Az új közlemény szerint az eset körülményeinek tisztázása még zajlik, és bármilyen korábbi állásfoglalás nem tekinthető hivatalosnak. 

A repülőn amúgy 82 iráni, 63 kanadai, 11 ukrán (köztük a teljes legénység), 10 svéd, négy afgán, három német és három brit állampolgár utazott, a zuhanást senki sem élte túl. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó