Odasétált a határőrök elé, és elvágta a saját torkát, mert nem engedték be az Egyesült Államokba

Szerda délután öt órakor egy harmincas éveiben járó, mexikói férfi kért menedékjogot az Egyesült Államokban, de miután nem kapta meg, öngyilkos lett a mexikói Reynosát és a texasi Pharrt összekötő hídon. 

Az esetről videó is tanúskodik, amit a határőrség névtelenséget kérő munkatársai osztottak meg a Reutersszel. A hírügynökség beszámolója szerint a felvételen látszik, ahogy a kék pólót viselő férfi odasétál a hídon álló határőrökhöz, a nyakához emeli a kezét, majd elvágja a torkát, és összeesik. A vérben fekvő holttestről fényképek is készültek, amelyek szintén eljutottak a Reutershez. 

Az amerikai határőrség még nem kommentálta az esetet, Mexikóban vizsgálatot indítottak. 

Sok mexikói ember azért kér menedéket az Egyesült Államokban, mert veszélyben érzi az életét a bűnbandák miatt. Az utóbbi két évben ráadásul rekordot döntött a Mexikóban elkövetett gyilkosságok számra. Trump elnök viszont szigorította a határellenőrzést, és csökkentette az Amerikába érkező bevándorlók számát. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó