Nagy a szmog Budapesten

Szmogriadót rendelt el péntek reggel Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, de csak a tájékoztatási fokozatot, úgyhogy pánikra egyelőre nincs ok, de jobb, ha otthon hagyja a járművét és inkább tömegközlekedik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint a szálló por koncentrációja szerdán és csütörtökön is meghaladta a tájékoztatási szintet. A további romlás elkerülése érdekében kérik, hogy mérsékelje a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, és lehetőség szerint ma autóval se közlekedjen a fővárosban.

Az OMSZ szerint javulás nem nagyon várható a mai napon, majd csak szombaton fog kitisztulni a levegő a frontátvonulás és a megerősödő szél hatására, de vasárnap estére újra visszatér a szmog. Hétfő napközbenre újra tisztább lesz a levegő, de estére várhatóan megint jön a szmog. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér