Veszélyesen megközelített egy orosz hadihajó egy amerikai rombolót az Arab-tengeren

2020 január 10., péntek 20:40
135

Egy orosz hadihajó agresszívan közelített meg amerikai rombolót az Arab-tenger északi részén - jelentette be az Egyesült Államok haditengerészete pénteken.

Az incidens még csütörtökön történt. Az amerikai haditengerészet Bahreinban állomásozó Ötödik Flottájának parancsnoka arról tájékoztatott, hogy a Farragut amerikai torpedóromboló öt rövid szirénajelzést adott ki és irányváltoztatásra kérte az orosz hadihajót.  „Az orosz hajó először visszautasította ezt, de később irányt változtatott, és a két hajó között megnőtt a távolság” - áll a közleményben. 

A CNN pénteken videót közölt az esetről:

A videó alajpján az orosz hadihajó nagy sebességgel közelítette meg a USS Farragutot, és 180 láb (54 méter) közelségbe kerültek, írják.

Moszkvából ezzel szemben azt közölték, hogy az orosz legénység professzionalizmusa akadályozta meg a két hadihajó összeütközését. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az amerikai nyilatkozat nem felel meg a valóságnak, szerintük az amerikai romboló keresztezte az orosz hajó haladási irányát az Arab-tengeren, az amerikai legénység pedig szakszerűtlenül cselekedett. (MTI, CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt