Videóra vették a bántalmazást egy kaposvári gyermekotthonban, nyomoz a rendőrség

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz egy kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás miatt - írja a police.hu. Az ügyben soron kívüli büntetőeljárást rendeltek el. A nyomozók kihallgatták a sértettet és a gyermekotthonban további tanúkat hallgattak meg.

A beszerzett bizonyítékok alapján a két feltételezett fiatalkorú elkövető egyikét gyanúsítottként hallgatják ki, míg társával szemben körözést rendeltek el.

Az esetről készült videó pénteken terjedt el Facebookon, az Index is közölte. A Somogy megyei Zita Gyermekotthonban egy fiatal üt és rúg egy másik fiatal, közben a videó készítője kommentálja a látottakat.  Az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, írja az Index.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.