Elkezdett befagyni a Tisza-tó, hivatalosan még nem szabadna rámenni, de már korcsolyáznak és vitorláznak rajta

Megindult a jépképződés a Tisza-tavon, a kisebb álló részek már befagytak, de a nagy nyílt vízfelületek még jégmentesek - nyilatkozta a heol.hu-nak Fejes Lőrinc, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiskörei szakaszmérnöke. A jég szerinte még nem alkalmas arra, hogy rámenjenek a lékhorgászok. A helyi lap azt írja, hogy "a Tisza-tavon kialakult jég még nem alkalmas lékhorgászatra, túrázásra és korcsolyázásra." 

Azt MTI-ben ehhez képest több friss fotó is megjelent abádszalóki korcsolyázókról 

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

és jégvitorlázókról:

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Fejes azt mesélte, hogy a tározó vízimadarak által kultivált részein még nincs semennyi jég sem, csakúgy, mint a duzzasztott élő folyószakaszon.

Ha marad a hideg még pár napig, akkor a következő hétvégére életerős tipp lehet egy Tiszta-tavi jégtúra. A terep változatossága és a népes állatvilág miatt ez az ország egyik legszórakoztatóbb túrakorcsolyázó-jégen kirándulós helye. Érdemes olyan helyen kezdeni, ahonnan hamar elérjük a tározó partját, bár például Tiszaörvény környékén több olyan kikötő is akad, ahonnan némi pénzért átvisznek csónakkal az élő folyón. A Tisza-tóval talán csak a Velencei tó tud versenyezni jeges kirándulóhelyként, de előbbi előnye, hogy sokkal inkább el lehet tévedni rajta, ami izgalmas kalandokra ad lehetőséget.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér