Elkezdett befagyni a Tisza-tó, hivatalosan még nem szabadna rámenni, de már korcsolyáznak és vitorláznak rajta

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megindult a jépképződés a Tisza-tavon, a kisebb álló részek már befagytak, de a nagy nyílt vízfelületek még jégmentesek - nyilatkozta a heol.hu-nak Fejes Lőrinc, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiskörei szakaszmérnöke. A jég szerinte még nem alkalmas arra, hogy rámenjenek a lékhorgászok. A helyi lap azt írja, hogy "a Tisza-tavon kialakult jég még nem alkalmas lékhorgászatra, túrázásra és korcsolyázásra." 

Azt MTI-ben ehhez képest több friss fotó is megjelent abádszalóki korcsolyázókról 

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

és jégvitorlázókról:

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Fejes azt mesélte, hogy a tározó vízimadarak által kultivált részein még nincs semennyi jég sem, csakúgy, mint a duzzasztott élő folyószakaszon.

Ha marad a hideg még pár napig, akkor a következő hétvégére életerős tipp lehet egy Tiszta-tavi jégtúra. A terep változatossága és a népes állatvilág miatt ez az ország egyik legszórakoztatóbb túrakorcsolyázó-jégen kirándulós helye. Érdemes olyan helyen kezdeni, ahonnan hamar elérjük a tározó partját, bár például Tiszaörvény környékén több olyan kikötő is akad, ahonnan némi pénzért átvisznek csónakkal az élő folyón. A Tisza-tóval talán csak a Velencei tó tud versenyezni jeges kirándulóhelyként, de előbbi előnye, hogy sokkal inkább el lehet tévedni rajta, ami izgalmas kalandokra ad lehetőséget.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér