Óriási robbanás hallatszott Óbudán, aztán kigyulladt több lakóház

baleset
2020 január 12., 18:06
comments 119

Több olvasónk is jelezte, hogy jókora dördülés/robbanás után kigyulladt egy nagyobb épület Óbuda külső részén, majd a tűz további épületre vagy épületekre terjedt át.. 

Kriszta felvételén így néz ki a helyszín:

Egy másikon pedig így:

Egy fültanú azt állította, hogy a robbanás Szentendréig elhallatszott, bár az nem világos, hogy ő onnan hallotta-e. 

Többen is időszakos áramkimaradásokról számoltak be ezek után. Olvasónk, Kriszta lakásában, ami a helyszíntől durván fél kilométerre található, a tűz kitörésekor egy pillanatra elment az áram, aztán visszaállt a szolgáltatás.

Ez a jelenség nemcsak a közvetlen környéket sújtotta: Balázs arról számolt be, hogy újlipótvárosi lakásukban a tűz kitöré táján kétszer is elment az áram rövid időre.

Antal Újpestről, a Megyeri út környékéről jelentkezett azzal, hogy náluk is áramkimaradás volt, amivel egyidőben több autó riasztója is beindult, de a lakásából robbanást nem hallott.

A katasztrófavédelem weboldala szerint

"Két lakóház tetőszerkezete ég teljes terjedelmében Budapest III. kerületében, a Kunigunda útján. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és több vízsugárral megkezdték a lángok oltását."

A katasztrófavédelem szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy egyelőre nem találtak sérülteket, de a helyszín átvizsgálása még nem ért véget.

A tűz eloltását több forrás szerint is az nehezíti, hogy elszakadt egy, az érintett épületek fölött húzódó nagyfeszültségű villanyvezeték, amit nem tudtak még áramtalanítani. Az nem világos, hogy a vezeték a tűz miatt szakadt el vagy éppen a leszakadó kábek okozta a tüzet.

A tűzoltók kora este azt közölték az MTI-vel, hogy két ház gyulladt ki, majd a tűz átterjedt egy szomszédos harmadikra. Az érintett épületekben összesen 9 ember lakik, akik közül a baleset idején 5-en tartózkodtak otthon. A tűznek egy sérültje van, de ő nem megégett vagy füstöt nyelt, hanem áramütést szenvedett, őt a tűzoltók a mentők gondjaira bízták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.