Óriási robbanás hallatszott Óbudán, aztán kigyulladt több lakóház

Több olvasónk is jelezte, hogy jókora dördülés/robbanás után kigyulladt egy nagyobb épület Óbuda külső részén, majd a tűz további épületre vagy épületekre terjedt át.. 

Kriszta felvételén így néz ki a helyszín:

Egy másikon pedig így:

Egy fültanú azt állította, hogy a robbanás Szentendréig elhallatszott, bár az nem világos, hogy ő onnan hallotta-e. 

Többen is időszakos áramkimaradásokról számoltak be ezek után. Olvasónk, Kriszta lakásában, ami a helyszíntől durván fél kilométerre található, a tűz kitörésekor egy pillanatra elment az áram, aztán visszaállt a szolgáltatás.

Ez a jelenség nemcsak a közvetlen környéket sújtotta: Balázs arról számolt be, hogy újlipótvárosi lakásukban a tűz kitöré táján kétszer is elment az áram rövid időre.

Antal Újpestről, a Megyeri út környékéről jelentkezett azzal, hogy náluk is áramkimaradás volt, amivel egyidőben több autó riasztója is beindult, de a lakásából robbanást nem hallott.

A katasztrófavédelem weboldala szerint

"Két lakóház tetőszerkezete ég teljes terjedelmében Budapest III. kerületében, a Kunigunda útján. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és több vízsugárral megkezdték a lángok oltását."

A katasztrófavédelem szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy egyelőre nem találtak sérülteket, de a helyszín átvizsgálása még nem ért véget.

A tűz eloltását több forrás szerint is az nehezíti, hogy elszakadt egy, az érintett épületek fölött húzódó nagyfeszültségű villanyvezeték, amit nem tudtak még áramtalanítani. Az nem világos, hogy a vezeték a tűz miatt szakadt el vagy éppen a leszakadó kábek okozta a tüzet.

A tűzoltók kora este azt közölték az MTI-vel, hogy két ház gyulladt ki, majd a tűz átterjedt egy szomszédos harmadikra. Az érintett épületekben összesen 9 ember lakik, akik közül a baleset idején 5-en tartózkodtak otthon. A tűznek egy sérültje van, de ő nem megégett vagy füstöt nyelt, hanem áramütést szenvedett, őt a tűzoltók a mentők gondjaira bízták.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.