Simonka képviselő 24.hu-s leleplezője kapta a Soma-díjat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Középen Horváth Csaba, a friss Soma-díjas

A 24.hu-s Horváth Csaba László nyerte el a fiatalon meghalt Göbölyös József emlékére alapított Transparency-Soma díjat. Kollégánk a Simonka György fideszes képviselő üzelmeiről írott tényfeltáró cikksorozatával érdemelte ki az elismerést. 

Horváth írt cikket a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt Simonka György körüli  Békés megyei fantomberuházásokról, illetve újabb megítélt európai uniós támogatásokról, valamint arról is, hogy a fideszes képviselő elleni büntetőügyben a politikus családtagjai, sőt más kormánypárti képviselők rokonai is vádlottak lettek, Simonka pedig a hatóságok megvesztegetésével is megpróbálkozott.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!