Bravúros döntetlen a világbajnok dánok ellen Malmőben

sport
2020 január 13., 22:42
Szita Zoltán egy góljának örül.
photo_camera Szita Zoltán egy góljának örül. Fotó: Andreas Hillergren/MTI/MTVA

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-24-es döntetlent játszott hétfőn az olimpiai és világbajnok dán csapattal az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Malmőben.A mezőny legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt hét góllal.

A magyarok a meccs harmadánál 10-6-os előnyben voltak, majd a dánok védekezést váltottak és egyenlítettek, a szünetben azonban ismét a magyar csapat állt jobban két góllal.  A dánok csak egyszer, az 57. percben vezettek a meccsen, amelyen rendkívüli izgalmak közepette alakult ki a végeredmény.


Gulyás István szövetségi kapitány szerint néhány fiatal játékos újra bizonyította, hogy helye van a magyar férfi kézilabda-válogatottban, mivel hétfő este 24-24-es döntetlent értek el az olimpiai és világbajnok Dániával szemben az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Malmőben.

„Kicsit bosszús vagyok, mert lehet, hogy ebben benne volt egy győzelem is, de nem lehetünk elégedetlenek, hiszen összességében jó eredményt értünk el. Néhány fiatal ismét bizonyította, hogy helye van a jövő magyar csapatában” – nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány a lefújás után.

„Mondtam, hogy az idő előrehaladtával a dánok még idegesebbek lesznek, egyre nagyobb lesz a nyomás rajtuk, és nagy vonalakban bejöttek a terveink” – mondta Gulyás. Kíváncsiak voltak, a fiatalok hogy bírják a nyomást, hogyan élik meg, hogy tízezer ember szurkol a dánoknak.

A szakvezető felidézte, hogy a dán válogatott a második félidőben taktikát váltott, átállt hét a hat elleni játékra, amivel általában meg szokta nyerni a meccseket, de ezúttal mindig volt egy magyar védő, aki „bekerülte” a szélsőt, Mikler Roland pedig jókor nyúlt bele a labdákba.

„A dánok elbizonytalanodtak, és ott még lehetett volna sanszunk. Nagyon örültünk a megszerzett labdáknak, pedig ha felnézünk, láttuk volna, hogy üres a kapujuk, akkor lehetett volna egy-egy gólt lőni. Talán ezek voltak a kulcspontok, illetve az, hogy szinte végig vezetni tudtunk, mindig megújultunk egy kicsit” – magyarázta Gulyás István.

Gulyás hozzátette, játékosai természetesen elfáradtak, hiszen a világ legjobb kézilabdázói, illetve a világ egyik legjobb csapata ellen kellett helytállniuk. „Látszott a dánokon, hogy egy kicsit remegtek, nyomás alatt voltak. Nagyon érdekes volt látni a megdöbbenést az arcukon, hiszen nekik mindenképpen pontot kellett szerezniük, hogy életben maradjanak a reményeik” – hangsúlyozta a kapitány.

A három ponttal rendelkező magyar válogatott szerdán 18.15-től Izland ellen játssza utolsó mérkőzését a malmői E csoportban. (MTI)