Heinz-Christian Strache visszatér a politikába

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elindul az őszre tervezett osztrák helyhatósági választásokon a tavaly májusban korrupciós botrányba keveredett Heinz-Christian Strache - számolt be hétfőn az osztrák sajtó.

A botrány miatt posztjáról lemondani kényszerült volt alkancellár a Facebook-oldalán azt írta

„Szükség van egy következetes és erős HC Strache-listára Bécsben”

majd hozzátette:  a Szövetség Ausztriáért (Die Allianz für Österreich – DAÖ) elnevezésű, 2019 decemberében a Szabadságpártból kivált képviselők által alapított tömörülés színeiben tér vissza a politikába és "nemzeti érzelmű és szociális politikát hirdet majd. Hozzáfűzte: 15 százalékot szeretne elérni a bécsi választásokon.

A DAÖ frakcióvezetője, Karl Baron már korábban leszögezte: azt szeretnék, ha Strache a párt listavezetője lenne a bécsi választásokon. (24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó