Szeméremsértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt nyomoz az ügyészség Donáth László ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Fővárosi Főügyészség az Index kérdésére hétfőn közölte: "aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége" miatt folytat nyomozást az egykori MSZP-s parlamenti képviselő, evangélikus lelkész Donáth László ellen. Pedig Donáth január elején az ATV-nek még azt állította, szó sincs szeméremsértési ügyről, csak testi sértés gyanúja miatt folyik nyomozás.

Donáth Lászlót zaklatásért jelentette fel korábban egy nő, miután állítása szerint munkahelyén, egy budapesti szeretetotthonban az ott lelkészként dolgozó Donáth tavaly nyár elején egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta őt. A hatóságnak beszámolt arról is, hogy a lelkész korábban sem bánt vele megfelelően, szexuálisan zaklatta, és ajánlatot tett neki. Állítása szerint Donáth másokat is molesztált, mondta ősszel a hvg.hu-nak.  

A nyomozás további állásáról részleteket nem közölt az ügyészség. Korábban azt írtuk, hogy az ügyben tényfeltáró vizsgálatot indított az evangélikus egyház. Az Indexnek ők most annyit mondtak, a vizsgálat még nem zárult le.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó