Szeméremsértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt nyomoz az ügyészség Donáth László ellen

POLITIKA
2020 január 13., 12:16

A Fővárosi Főügyészség az Index kérdésére hétfőn közölte: "aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége" miatt folytat nyomozást az egykori MSZP-s parlamenti képviselő, evangélikus lelkész Donáth László ellen. Pedig Donáth január elején az ATV-nek még azt állította, szó sincs szeméremsértési ügyről, csak testi sértés gyanúja miatt folyik nyomozás.

Donáth Lászlót zaklatásért jelentette fel korábban egy nő, miután állítása szerint munkahelyén, egy budapesti szeretetotthonban az ott lelkészként dolgozó Donáth tavaly nyár elején egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta őt. A hatóságnak beszámolt arról is, hogy a lelkész korábban sem bánt vele megfelelően, szexuálisan zaklatta, és ajánlatot tett neki. Állítása szerint Donáth másokat is molesztált, mondta ősszel a hvg.hu-nak.

A nyomozás további állásáról részleteket nem közölt az ügyészség. Korábban azt írtuk, hogy az ügyben tényfeltáró vizsgálatot indított az evangélikus egyház. Az Indexnek ők most annyit mondtak, a vizsgálat még nem zárult le.