James Murdoch felszólalt apja médiabirodalmának klímaszkeptikus műsorai ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Matt Winkelmeyer/AFP

Rupert Murdoch médiamogul fia, James Murdoch élesen kritizálta azt, hogy apja médiabirodalmában kifejezetten erősek a klímaváltozás-szkeptikus hangok, írja a Guardian. A téma azért került elő, mert a Murdoch-média a pusztító ausztrál erdőtüzek közben is tele van a témát bagatellizáló nyilatkozatokkal, illetve olyan véleményekkel, amelyek szerint semmiféle kapcsolat nincs a klímavészhelyzet és a tüzek között.

James Murdoch feleségével, Kathrynnel közösen adott ki nyilatkozatot a Daily Beast cikke szerint. Csalódottak azért, ami a News Corp, és a szintén Murdoch-tulajdonban lévő Fox műsoraiban zajlik. Szerintük a tévék az egyértelmű bizonyítékok ellenére közvetítik erőteljesen a klímaszkeptikus hangokat.

James Murdoch a 21st Century Fox vállalat elnöke volt, mielőtt a cég össze nem olvadt a Disney-vel. Most Lupa Systems nevű vállalatán keresztül vannak médiabefektetései, illetve továbbra is a News Corp igazgatóságának tagja, hozzájuk tartozik többek között a Sun és a Times. Rupert Murdoch tavaly azt mondta a részvényeseknek: nincsenek klímaváltozás-tagadók a cégben, és a vállalat elkötelezett a károsanyag-kibocsátás csökkentése felé.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér