Kényszerleszállás előtt még ráengedték a kerozint egy csapat iskolásra Los Angelesben

Legalább hatvan ember szorult orvosi ellátásra bőrirritáció és légzési problémák miatt Los Angelesben, miután egy kényszerleszállásra készülő gép egy iskola felett engedte ki az üzemanyagot. 

Erre azért volt szükség, hogy landolás előtt csökkentse a gép súlyát, de máskor ezt jóval magasabban, kijelölt területen szokták csinálni, nem az udvaron futkározó, két osztálynyi gyerek feje felett. Ezt a videót egy környékbeli lakos készítette, itt is látszik, milyen alacsonyan repült a gép:

A Los Angelesből Sanghajba tartó gép azért hajtott végre kényszerleszállást, mert indulás után hajtóműhibát észleltek. A hatóság vizsgálatot rendelt el, amiért megszegték az üzemanyag kiengedésére vonatkozó szabályokat.

Az eset után kiürítették az iskolát, és mindenkit hazaküldtek. Senkit sem kellett kórházba szállítani. (BBC, MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér