Kényszerleszállás előtt még ráengedték a kerozint egy csapat iskolásra Los Angelesben

Legalább hatvan ember szorult orvosi ellátásra bőrirritáció és légzési problémák miatt Los Angelesben, miután egy kényszerleszállásra készülő gép egy iskola felett engedte ki az üzemanyagot. 

Erre azért volt szükség, hogy landolás előtt csökkentse a gép súlyát, de máskor ezt jóval magasabban, kijelölt területen szokták csinálni, nem az udvaron futkározó, két osztálynyi gyerek feje felett. Ezt a videót egy környékbeli lakos készítette, itt is látszik, milyen alacsonyan repült a gép:

A Los Angelesből Sanghajba tartó gép azért hajtott végre kényszerleszállást, mert indulás után hajtóműhibát észleltek. A hatóság vizsgálatot rendelt el, amiért megszegték az üzemanyag kiengedésére vonatkozó szabályokat.

Az eset után kiürítették az iskolát, és mindenkit hazaküldtek. Senkit sem kellett kórházba szállítani. (BBC, MTI) 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.