60 százalékkal nőtt a robbantások száma Svédországban 2019-ben

2019-ben összesen 257 bombamerényletnél helyszínelt a svéd rendőrség, ez a szám pedig 60 százalékos emelkedést jelent a 2018-as 162-ről. A 2018-as szám is elég magas, tükrözi is a svéd rendőrség problémáját, hogy az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a lövöldözések és bombatámadások száma az országban. A bűnözési statisztikák romlásának okaként a drogterjesztő bandák háborúját jelölték meg a hatóságok.

Svédország korábban a világ egyik legbiztonságosabb országának számított, a mostani bűnözési statisztikák azonban már nem tükrözik ezt. A rendőrség több városban is megemelt számú járőrrel dolgozik azon, hogy újra fegyver- és bombamentessé tegye az utcákat.

A statisztikák nyomán több ellenzéki párt is azzal vádolta a kormányt, hogy elvesztette az uralmat, és nem tud gátat szabni a bűnözésnek. A kormány közben növelte a rendőrség költségvetését, és különböző programokat hirdetett a bűnözés visszaszorítása érdekében. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér