Luxusbörtönbe vonult be a költségvetési csalás kísérlete miatt elítélt Mengyi „Voldemort nagyúr” Roland

POLITIKA
2020 január 16., 06:45
comments 39

Teljes titokban vonult börtönbe néhány napja, szombaton Mengyi Roland volt fideszes parlamenti képviselő, akit tavaly szeptemberben költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélt a bíróság - írja a Blikk. A lap ezzel együtt kiderítette, hogy 

Mengyi az ország egyik legjobb börtönében, a kecskemétiben kezdi meg büntetése letöltését.A kecskeméti börtön a lap leírása alapján leginkább egy szanatóriumra hasonlít: a rabok egyágyas szobákban élnek, főzhetnek maguknak vagy többféle ételből választhatnak a börtönkantinban, szabadidejükben biliárdozhatnak, kondizhatnak, kertészkedhetnek, az első év után hétvégente hazamehetnek.

A Blikk megjegyezte, hogy a kecskeméti börtönt a politikához több szállal kötődő olajszőkítő bűnözők leültetésére hozták létre egy volt orosz laktanyából. Később itt raboskodott Stadler József és a csalás miatt elítélt Zuschlag János volt szocialista képviselő is.

A lap azt írja, Mengyi Rolandnak már decemberben be kellett volna vonulnia a börtönbe, de halasztást kapott, így a karácsonyt még a családjával töltötte.

Mint ismert, a politikust azért ítélték el, mert 2015-ben ő irányította azt a társaságot, amelyik megpróbált lenyúlni egy 500 millió forintos európai uniós, szociális szövetkezetek támogatására kiírt pályázatot. Mengyi 5 plusz 5 millió forintos „alkotmányos költséget” kért azért, hogy a neki fizető vállalkozók nyerjék a pályázatot.  Mengyi az 5 millió forint ellenére azonban nem tudta elintézni, hogy a pályázatot a kiszemelt vállalkozók nyerjék, emiatt visszakérték tőle a pénzt. Amikor Mengyi visszaadta a pénzt, akkor csapott le rá az adóhatóság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.