Megszavazták, folytatódik a hetes cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen

Óriási többséggel, 446 igen és 178 nem szavazat ellenében a módosítóval együtt elfogadta az állásfoglalást a Magyarország és Lengyelország ellen a hetes cikk alapján indított eljárás ügyében az Európai Parlament - írja a hvg.hu.

Ennek értelmében kijelenthető, hogy Magyarországon és Lengyelországban is romlott a jogállamiság helyzete. Az EP-ben felszólították a Tanácsot, hogy hozzon határozott lépéseket a hetes cikk ügyében. A plenáris szavazáson összesen 665 képviselő vett részt, 41-en tartózkodtak. 

Néhányan felállva tapsoltak a határozat elfogadása után.

Az ötpárti állásfoglalásban sérelmezik, hogy eddig nem nagyon történt semmi Magyarországon és Lengyelországban az ügyben, és arra szólítják fel a horvát soros EU-elnökséget, hogy ne hagyják veszni a dolgot. A képviselők arra kérik a horvátokat, hogy rendszeresen szervezzenek meghallgatásokat az ügyben, az EU Tanácsát pedig arra, hogy készítsen konkrét ajánlásokat az országoknak, sőt adjon meg határidőket is, amíg ezeket végre kell hajtani.

Az ugyancsak elfogadott módosító indítvány azt is javasolja, hogy a jövőben az uniós pénzek felhasználását kössék a jogállam tiszteletben tartásához.

Az Európai Néppárt frakciója szerda esti ülésén úgy döntött, hogy frakciófegyelmet kér tagjaitól, és támogatja a határozatot. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó