Novák Katalin: Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér

„Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk” - nyilatkozta az atv.hu-nak Novák Katalin. Az Európai Parlament csütörtökön hatalmas többséggel, 446 igen szavazattal és 178 nemmel elfogadta a határozatot, ami kimondja, hogy romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon és Lengyelországban, és felszólítja az Európai Tanácsot, hogy hozzon határozott lépéseket a folyamatban lévő 7-es cikkelyes eljárás ügyében.

Novák szerint tehát az, hogy az Európai Parlament többsége megszavaz egy ilyen határozatot, nem amellett érv, hogy a Fidesznek egy kicsit magába kellene néznie, hanem amellett, hogy a 178 nemmel szavazó képviselő között keressen szövetségeseket a párt.

A szavazáson az is látszott, hogy a Fidesz elvesztette a Néppártban a németek támogatását, a német néppárti képviselők többsége ugyanis vagy a Fidesz ellen szavazott vagy tartózkodott - emelte ki a 24.hu.

A Washingtonban tárgyaló Novák, aki egyébként a Fidesz alelnöke is, elítélte az Európai Néppárt azon képviselőit, akik megszavazták a határozatot, annak ellenére, hogy a Fidesz is az Európai Néppárt tagja.

„Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér, fontosabb a rájuk nehezedő liberális nyomásnak és elvárásoknak való megfelelés, mint a jog és az igazság” - mondta.

Novák ugyanakkor név szerint is megköszönte Francois-Xavier Bellamynak, a francia republikánusok frakcióvezetőjének és Antonio Tajaninak, a Néppárt egyik alelnökének, hogy a fideszes álláspontot támogatták a vitában. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.