Novák Katalin: Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér

POLITIKA
2020 január 16., 15:26
comments 85

„Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk” - nyilatkozta az atv.hu-nak Novák Katalin. Az Európai Parlament csütörtökön hatalmas többséggel, 446 igen szavazattal és 178 nemmel elfogadta a határozatot, ami kimondja, hogy romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon és Lengyelországban, és felszólítja az Európai Tanácsot, hogy hozzon határozott lépéseket a folyamatban lévő 7-es cikkelyes eljárás ügyében.

Novák szerint tehát az, hogy az Európai Parlament többsége megszavaz egy ilyen határozatot, nem amellett érv, hogy a Fidesznek egy kicsit magába kellene néznie, hanem amellett, hogy a 178 nemmel szavazó képviselő között keressen szövetségeseket a párt.

A szavazáson az is látszott, hogy a Fidesz elvesztette a Néppártban a németek támogatását, a német néppárti képviselők többsége ugyanis vagy a Fidesz ellen szavazott vagy tartózkodott - emelte ki a 24.hu.

A Washingtonban tárgyaló Novák, aki egyébként a Fidesz alelnöke is, elítélte az Európai Néppárt azon képviselőit, akik megszavazták a határozatot, annak ellenére, hogy a Fidesz is az Európai Néppárt tagja.

„Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér, fontosabb a rájuk nehezedő liberális nyomásnak és elvárásoknak való megfelelés, mint a jog és az igazság” - mondta.

Novák ugyanakkor név szerint is megköszönte Francois-Xavier Bellamynak, a francia republikánusok frakcióvezetőjének és Antonio Tajaninak, a Néppárt egyik alelnökének, hogy a fideszes álláspontot támogatták a vitában. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.