11 amerikai katona kapott légnyomást a légitámaszpont elleni támadásban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Légnyomást kapott 11 amerikai katona, amikor január 8-án Irán rakétacsapást mért az iraki Ain al-Aszad légitámaszpontra - közölte csütörtökön az amerikai hadsereg, pedig korábban azt állította, hogy amerikai katonának nem esett baja a támadásban.

„Miközben amerikai katona nem halt meg az Ain al-Aszad légi támaszpont elleni támadásban, többeket robbanás okozta légnyomás tüneteivel kezeltek, és még kivizsgálás alatt vannak”- tájékoztatott közleményében Bill Urban, az amerikai hadsereg közel-keleti műveleteit irányító Középső Parancsnokságának szóvivője.
Elővigyázatosságból egyes katonákat Németországban és Kuvaitban lévő amerikai kórházakba szállították további megfigyelésre. Ha szolgálatra alkalmasnak találják őket, várhatóan visszatérnek Irakba - tette hozzá a szóvivő.

Ezt megelőzően a Defense One amerikai hírportál szellőztette meg a Pentagonból származó forrásokra hivatkozva, hogy 11 amerikai katonai légnyomást kapott.
Irán egy tucatnál több ballisztikus rakétát lőtt ki január 8-án hajnalban az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra - az Ain al-Aszad bázison kívül támadást intéztek az iraki Kurdisztánban lévő erbíli támaszpontra is -, hogy megtorolja Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárdához tartozó al-Kudsz különleges egység parancsnokának megölését, Washington által végrehajtott bagdadi meggyilkolását.
A Pentagon akkori közlése szerint amerikai katonák nem sebesültek meg egyik légicsapásban sem.
Az Ain al-Aszad elleni támadásban az iraki hadsereg egy tisztje meghalt, öt katonája pedig megsebesült.

(MTI/Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!