A megválasztása óta egyszer sem volt vendég a közmédiában Karácsony Gergely

Budapest
2020 január 18., 18:10

A hamarosan megjelenő Mozgóvilágban interjú szerepel Karácsony Gergely főpolgármesterrel, amiben ez a párbeszéd hangzik el:

– Sem a választási győzelme után, sem a kormánnyal való tárgyalása után nem hívták meg a közszolgálati magyar televízió és rádió műsoraiba. Ezekben két és fél hónap után megszólalhatott már?
– Nem.
– Komolyan mondja?
– Persze, szóba sem került.
– Pedig az országban közvetlenül önre szavaznak a legtöbben, tehát ön Magyarország legnagyobb legitimitású politikusa.
– Akkor sem.
– Mi a véleménye erről?
– Mondanám, hogy megérik a pénzüket, de ez valójában nem igaz. Elköltenek 90 milliárdot évente, de a műsoraikat alig nézi, hallgatja valaki.

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én.
photo_camera Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Karácsony egyébként a lapnak arról is beszélt, hogy a fiatalok szerinte nem tudnak mit kezdeni Orbánnal, „látnak egy pocakos, ősz hajú bácsit, aki ráadásul még fiatal demokratának is vallja magát”. „Mi talán még emlékszünk rá, hogy a rendszerváltáskor milyen beszédet mondott a Hősök terén, de a fiataloknak fogalmuk sincs erről. Nem véletlen, hogy a mai fiatal generáció szemében a Fidesz nagyon rosszul áll” – mondta. (Mozgóvilág)