Puerto Ricóban menesztették a katasztrófavédelem vezetőjét, miután találtak egy kiosztatlan segélycsomagokkal teli raktárat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Puerto Rico kormányzója szombaton azonnali hatállyal menesztette posztjáról Carlos Acevedo katasztrófavédelmi igazgatót néhány órával azután, hogy a földrengéstől sújtott Ponce városban a helyiek találtak egy raktárat, ami tele volt ki nem osztott segélycsomagokkal. Úgy tudni, a raktárban talált áruk 2 éve érkeztek Puerto Ricóra, mikor a Maria hurrikán söpört végig a szigeten.

A földrengés után Ponce lakói maguk kezdtek gyülekezni a raktárnál, majd ki is nyitották azt, ekkor találták meg a több raklapnyi palackozott vizet és a segélycsomagokat. Acevedo azt mondja, a katasztrófavédelem igenis osztott segélycsomagokat, és a raktárnál sem tagadták meg senkitől a segítséget. Szerinte a Maria hurrikán idején érkezett szállítmányok közül azért maradt csak néhány elem a raktárban, mert lejárt a szavatosságuk, de nem érkezett a kormánytól utasítás az áruk megsemmisítésére.

Puerto Ricót december vége óta több nagy erejű földrengés rázta meg, több ezer ember kényszerült otthona elhagyására, közülük soknak ma sincs tető a feje fölött.

A kormányzó szerint a segélyszállítmányokat, amiket emberek ezrei áldozatokat hozva küldtek és gyűjtöttek össze, nem lett volna szabad raktárakban tartani, hanem ki kellett volna osztani őket. Ugyanakkor azonnali vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, és ennek várhatóan hétfőre meg is lesz az eredménye. (CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!