Puerto Ricóban menesztették a katasztrófavédelem vezetőjét, miután találtak egy kiosztatlan segélycsomagokkal teli raktárat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Puerto Rico kormányzója szombaton azonnali hatállyal menesztette posztjáról Carlos Acevedo katasztrófavédelmi igazgatót néhány órával azután, hogy a földrengéstől sújtott Ponce városban a helyiek találtak egy raktárat, ami tele volt ki nem osztott segélycsomagokkal. Úgy tudni, a raktárban talált áruk 2 éve érkeztek Puerto Ricóra, mikor a Maria hurrikán söpört végig a szigeten.

A földrengés után Ponce lakói maguk kezdtek gyülekezni a raktárnál, majd ki is nyitották azt, ekkor találták meg a több raklapnyi palackozott vizet és a segélycsomagokat. Acevedo azt mondja, a katasztrófavédelem igenis osztott segélycsomagokat, és a raktárnál sem tagadták meg senkitől a segítséget. Szerinte a Maria hurrikán idején érkezett szállítmányok közül azért maradt csak néhány elem a raktárban, mert lejárt a szavatosságuk, de nem érkezett a kormánytól utasítás az áruk megsemmisítésére.

Puerto Ricót december vége óta több nagy erejű földrengés rázta meg, több ezer ember kényszerült otthona elhagyására, közülük soknak ma sincs tető a feje fölött.

A kormányzó szerint a segélyszállítmányokat, amiket emberek ezrei áldozatokat hozva küldtek és gyűjtöttek össze, nem lett volna szabad raktárakban tartani, hanem ki kellett volna osztani őket. Ugyanakkor azonnali vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, és ennek várhatóan hétfőre meg is lesz az eredménye. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér