Többet fog sütni a nap jövő héten

időjárás
2020 január 19., 14:26

A jövő héten csapadék csak elszórtan lesz és a hét közepén ismét több lesz a napsütés. Napközben melegebb is lesz, mint ezen a héten, de csütörtökön és pénteken hajnalban helyenként mínusz 7, mínusz 9 fok lesz - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

photo_camera Zúzmarával borított fák a Sóstói tó partján Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõn 2020. január 17-én. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Hétfőn nem lesz érdemi csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden az ország nagy részén erősen felhős, párás, ködös idő lesz, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A minimum hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a maximum hőmérséklet nagyrészt mínusz 1 és plusz 3 fok között, a napos tájakon plusz 5 fok körül alakul.

Szerdára virradóra ismét köd képződik, amely délig feloszlik, felszakadozik a felhőzet is, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elsősorban északkeleten néhol kialakulhat hózápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, a Bakony térségében este viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken többórás napsütésre és csapadékmentes időre lehet számítani. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. Csütörtökön a leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, pénteken mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön napközben plusz 1 és 6, pénteken plusz 2 és 7 fok között alakulnak a maximumok.

Szombaton a nap második felében elszórtan előfordulhat gyenge eső. A minimum hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a maximum hőmérséklet plusz 2 és 9 fok között valószínű.

Vasárnapra virradóra északon köd képződhet. Napközben főként délen helyenként előfordulhat eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.