Törökszentmiklóson veszített, a XXII. kerületben nyert a Fidesz jelöltje

Minősített többséget szerzett az ellenzék Törökszentmiklóson. Itt is - akárcsak hat másik településen - azért kellett megismételni a szavazást, mert október 13-án szavazategyenlőség alakult ki az egyéni jelöltek között. 

Törökszentmiklóson az 1. számú választókerületében az Otthonunk Szentmiklós Egyesület jelöltje, Mészáros Zoltánné legyőzte a fideszes Pataky Tibort, 318 szavazatot kapott, Pataky 240-et. Mint az  Index emlékeztet rá, ez Boldog István országgyűlési választókerületének a központja, itt képviselő Fehér Petra, Boldog István előzetes letartóztatásban lévő mindenese is. 

A főváros XXII. kerületében a Fidesz megtámadta az ellenzéki Nádor Iván októberi győzelmét. A vége az lett, hogy itt is új választást tartottak, és a fideszes Csiszár Zsuzsanna nyert, 55-45 százalék lett az eredmény. Októberben 12-ből 10 körzetet nyert meg az ellenzék, ez most módosult 9-re. A választás után két MSZP-s képviselő ugyanakkor átállt. 

Szakonyban a korábbi 129-129-es döntetlen után Csenár Mátyás József nyerte el a polgármesteri széket 148 szavazattal, a szintén függetlenként induló korábbi polgármester, Farkas Gyula 143 szavazatot kapott - írja az MTI.

Dománé Tóth Erika független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Döröskén. Az eddigi polgármestert két szavazattal előzte meg a szintén függetlenként indult Horváthné Varga Marietta Margitot. 

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon. Itt az előző döntetlen után már sokkal nagyobb volt a különbség a két független jelölt között, Selmeci László 273, Horváth Lajos 192 szavazatot kapott.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.