Ki akarták lakoltatni a 60 éves férfit Hawaii-on, inkább lelőtt két rendőrt és felgyújtotta a házat

külföld
2020 január 20., 06:25

Ki akart lakoltatni a főbérlő egy 60 éves hawaii férfit, Jerry Hanelt, mire az késsel támadt rá vasárnap reggel, helyi idő szerint 9 órakor, írja az USA Today a helyi rendőrség információi alapján. 

A férfi a főbérlőt, Lois Caint a lábán sebesítette meg honolului házában, aki azonnal hívta a rendőröket. Egy járőr érkezett a házhoz, aki mentőt hívott a sérült nőhöz, miközben még két rendőr érkezett a helyszínre. Ahogy a rendőrök gyalogoltak a ház felé a férfi tüzet nyitott rájuk, és bár a rendőrök golyóálló mellényt viseltek, az egyiküket,  Tiffany Enriquez-t mégis sikerült megölnie. 

Ezután még egy csapat rendőr érkezett, a férfi rájuk is tüzet nyitott és sikerült eltalálnia és megölnie egy másik golyóálló mellényt viselő rendőrt, Kaulike Kalamat. Az még nem tisztázott, hogy Hanel milyen fegyverrel lőhetett és honnan szerezhette, mert nem volt fegyvertartási engedélye.

A férfi ezután felgyújtotta a házat és elmenekült a helyszínről. Két nőt, akik a házban tartózkodtak, szintén nem találnak a hatóságok, de nagy erőkkel keresik őket. A tűz viszont továbbterjedt másik hét házra, amit a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk, de a házak teljesen megrongálódtak. 

Hanel ezermesteri munkáért cserébe ingyen lakhatott 2015 óta a Cain házában, aki viszont úgy döntött, hogy a férfi nem maradhat tovább, ekkor kezdődött a két életbe kerülő tragédia.