Pompás győzelemmel kezdte Fucsovics az Australian Opent

sport
2020 január 20., 06:44

Fucsovics Mártoné volt a torna nyitómeccse a Margaret Court arénában az Australian Openen. A magyar teniszező ezt bravúros győzelemmel ünnepelte, hiszen nem kiemeltként az eredményt tekintve aránylag simán, bár több, mint három órás hosszú meccset játszva verte meg a 13-diknak rangsorolt Denis Shapovalovot. 

Fucsovics, akinek a helyszínen sok magyar szurkolt, rögtön a meccs nyitányaként elvette ellenfele adogatását, ezzel végül meg is nyerve az első játszmát. A másodikat rövidítésben vesztette el, hogy az orosz származású, izraeli születésű, a Bahamákon élő kanadai ellenfele ezek után harmadikban idegileg teljesen megzuhanjon és kibálva dobálni kezdje az ütőjét. A harmadik játszma ezért sima 6-1-gyel lett Fucsivicsé, aki a negyedikben 4-2-es hátrányból jött vissza, hogy ezt is rövidítésben nyerje. 

Fucsovics a meccs végén olyan ünneplést kapott, mint itthon játszott volna, a stadionban zengett a “Szép volt Marci!” A magyar játékos a pálya szélén adott, kihangosított nyilatkozatában előbb megköszönte a biztatást, majd azt modnta, hogy szerinte ez volt élete egyik legjobb meccse.

Íme a győztest ünneplő közönség:

link Forrás