Végül tényleg lemondott a halálos baleset áldozatáról facebookos fotót posztoló fideszes frakcióvezető

Több fordulat után mind egyéni képviselői mandátumáról, mind frakcióvezetői pozíciójáról lemondott és párttagságát is felfüggesztette Turcsány László, Salgótarján egyik vezető fideszes politikusa. 

Az eset előzménye: pénteken a városban egy autó elgázolt egy 24 éves nőt, aki a helyszínen meghalt. Turcsány pedig lefotózta a halottat és az arca kitakarása nélkül kiposztolta a Facebookra.

Az eset után az Indexnek azt mondta, hogy a cserbenhagyásos gázolás után másodikként ért a salgótarjáni helyszínre, ahol a látványtól sokkos állapotba került. Azért fotózott, magyarázta, hátha felismeri valaki az áldozatot. De amint kiértek a mentők és rendőrök, leszedte a posztot, mert belátta, hogy hiba volt kitenni a fotót.

Pénteken éjfél előtt Turcsány egy újabb bejegyzésben bocsánatot kért a gyászoló családtól és azt írta, hogy visszaadja a képviselői mandátumát. Majd ez a poszt is eltűnt a közösségi oldalról. A politikus erről később azt mondta, hogy még e második bejegyzés kirakásakor is sokkos állapotban volt, de a valóság az, hogy az esetleges képviselői lemondásáról csak hétfőn döntenek, viszont a frakcióvezetői posztjától biztosan megválik.

A politikus ezek után hétfőn a következő közleményt juttat el a 3100.hu-nak:

"Az elmúlt pénteken helytelenül cselekedtem egy tragikus baleset kapcsán. Ennek levontam a morális tanulságait és a következő döntéseket hoztam meg. A mai nappal lemondtam Salgótarján Megyei Jogú Város Fidesz-KDNP frakciójának vezetéséről, kiléptem a frakcióból, lemondtam egyéni képviselői mandátumomról és felfüggesztettem párttagságomat. Döntésemről tájékoztattam a Fidesz helyi vezetőségét."

Turcsány sikeres helyi politikusnak számított, egyéni képviselői körzetét egymás után 3 választáson is megnyerte. Lemondása miatt a választókerületben időközi választást kell kiírni.

(via 24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér