Végül tényleg lemondott a halálos baleset áldozatáról facebookos fotót posztoló fideszes frakcióvezető

POLITIKA
2020 január 20., 12:54

Több fordulat után mind egyéni képviselői mandátumáról, mind frakcióvezetői pozíciójáról lemondott és párttagságát is felfüggesztette Turcsány László, Salgótarján egyik vezető fideszes politikusa. 

Az eset előzménye: pénteken a városban egy autó elgázolt egy 24 éves nőt, aki a helyszínen meghalt. Turcsány pedig lefotózta a halottat és az arca kitakarása nélkül kiposztolta a Facebookra.

Az eset után az Indexnek azt mondta, hogy a cserbenhagyásos gázolás után másodikként ért a salgótarjáni helyszínre, ahol a látványtól sokkos állapotba került. Azért fotózott, magyarázta, hátha felismeri valaki az áldozatot. De amint kiértek a mentők és rendőrök, leszedte a posztot, mert belátta, hogy hiba volt kitenni a fotót.

Pénteken éjfél előtt Turcsány egy újabb bejegyzésben bocsánatot kért a gyászoló családtól és azt írta, hogy visszaadja a képviselői mandátumát. Majd ez a poszt is eltűnt a közösségi oldalról. A politikus erről később azt mondta, hogy még e második bejegyzés kirakásakor is sokkos állapotban volt, de a valóság az, hogy az esetleges képviselői lemondásáról csak hétfőn döntenek, viszont a frakcióvezetői posztjától biztosan megválik.

A politikus ezek után hétfőn a következő közleményt juttat el a 3100.hu-nak:

"Az elmúlt pénteken helytelenül cselekedtem egy tragikus baleset kapcsán. Ennek levontam a morális tanulságait és a következő döntéseket hoztam meg. A mai nappal lemondtam Salgótarján Megyei Jogú Város Fidesz-KDNP frakciójának vezetéséről, kiléptem a frakcióból, lemondtam egyéni képviselői mandátumomról és felfüggesztettem párttagságomat. Döntésemről tájékoztattam a Fidesz helyi vezetőségét."

Turcsány sikeres helyi politikusnak számított, egyéni képviselői körzetét egymás után 3 választáson is megnyerte. Lemondása miatt a választókerületben időközi választást kell kiírni.

(via 24.hu)