Simonka: Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban

Közel húsz perces, exkluzív interjút adott a költségvetési csalással vádolt Simonka György az Oroscafénak. A fideszes országgyűlési képviselő azután ült kamerák elé, hogy a múlt héten lezajlott ügyében az előkészítő tárgyalás. 

Még sosem ült a vádlottak padján, félelmetes volt, kezdte Simonka. Főleg az, hogy "ott voltak a barátaim, ott voltak a rokonaim, mindazok, akik mellettem tanúskodhattak volna, a vádlottak padján ültek. Igen rosszul éreztük magunkat," tette hozzá. Szerinte az ellenzéki média már elkönyvelte, hogy bűnös, emiatt

"soha senki nem gondol bele abba, hogy mi ezt nem követtük el, nem vettünk el másoktól pénzt. Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban."

"Hosszú történet, jó néhány évvel ezelőtt kezdődött, egy igen befolyásos csoport, akiknek áldozatai vagyunk," válaszolta arra, hogy kinek az áldozata. Kijelentette: nem kérünk kegyelmet, nem kérünk védelmet,

"semmiféle befolyásgyakorlást, egyszerűen megelégszünk az igazsággal."

Simonka szerint az ügy a munkája és az egészsége rovására ment. 

"Engem például asztmával kezeltek, mert köhögtem sokat,"

mondta.

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e az ellene folyó eljárásról Orbán Viktorral, Simonka úgy válaszolt, hogy

aki ismer engem az tudja, hogy nem kérek védelmet. (..) Amiről Orbán Viktor elnök úrral beszéltem, az nem más mint az orosháziak tanuszodája, a szentesi út. És még sok olyan projekt, amiket megígértünk a választóknak, de még nem készült el."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó