Simonka: Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban

bűnügy
2020 január 21., 04:00

Közel húsz perces, exkluzív interjút adott a költségvetési csalással vádolt Simonka György az Oroscafénak. A fideszes országgyűlési képviselő azután ült kamerák elé, hogy a múlt héten lezajlott ügyében az előkészítő tárgyalás. 

Még sosem ült a vádlottak padján, félelmetes volt, kezdte Simonka. Főleg az, hogy "ott voltak a barátaim, ott voltak a rokonaim, mindazok, akik mellettem tanúskodhattak volna, a vádlottak padján ültek. Igen rosszul éreztük magunkat," tette hozzá. Szerinte az ellenzéki média már elkönyvelte, hogy bűnös, emiatt

"soha senki nem gondol bele abba, hogy mi ezt nem követtük el, nem vettünk el másoktól pénzt. Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban."

link Forrás

"Hosszú történet, jó néhány évvel ezelőtt kezdődött, egy igen befolyásos csoport, akiknek áldozatai vagyunk," válaszolta arra, hogy kinek az áldozata. Kijelentette: nem kérünk kegyelmet, nem kérünk védelmet,

"semmiféle befolyásgyakorlást, egyszerűen megelégszünk az igazsággal."

link Forrás

Simonka szerint az ügy a munkája és az egészsége rovására ment. 

"Engem például asztmával kezeltek, mert köhögtem sokat,"

mondta.

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e az ellene folyó eljárásról Orbán Viktorral, Simonka úgy válaszolt, hogy

aki ismer engem az tudja, hogy nem kérek védelmet. (..) Amiről Orbán Viktor elnök úrral beszéltem, az nem más mint az orosháziak tanuszodája, a szentesi út. És még sok olyan projekt, amiket megígértünk a választóknak, de még nem készült el."

link Forrás