Tovább romlott a levegőminőség a por miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Többfelé tovább romlott a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel.

  • Egerben és Putnokon veszélyes, 
  • Kazincbarcikán és Sajószentpéteren egészségtelen
  • Budapesten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Szolnokon és Vácon kifogásolt a levegő minősége.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében arra figyelmeztet, hogy az érintett településeken a gyermekek, az idősek, a várandós kismamák és a krónikus betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást. 

Veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges emberek is légúti tüneteket tapasztalhatnak.

Hozzátették: az előrejelzések szerint a következő napokban nem várható jelentős javulás. 

A Főpolgármesteri Hivatal kedden közölte, továbbra is indokolt a budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!