Vitézy Dávid vezeti a kormányzati Budapest Fejlesztési Központot

Budapest
2020 január 21., 05:33

Átalakítja a kormányzat az évek óta működő Kiemelt Kormányzati Beruházások Központját, a nonprofit zrt. új neve a Budapest Fejlesztési Központ lesz. Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t arról tájékoztatta, hogy 

a kormányzat Budapest-politika szakmai műhelyének vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz. 

A BFK feladata többek közt a városépítésben való közreműködés, a kormányzati budapesti közlekedéstervezési, várostervezési munka elvégzése, a fővárosi önkormányzattal való együttműködés lesz, emellett városkutatásokat folytat, gyűjti a nemzetközi tapasztalatokat. A cég felállításával "a kormány a budapestiek érdekében végzett fejlesztési feladatait rendezi új szervezeti keretbe, nem vesz át önkormányzati feladatokat, hatásköri változás nem történik, ilyen kormányzati szándék nincs," írja az MTI. 

"Meggyőződésünk, hogy Vitézy Dávid személye és munkája komoly hozzáadott értéket jelent a kormányzati Budapest-munkában. Vitézy Dávid a BKK korábbi sikeres vezetőjeként az egyik legtapasztaltabb, legjobb városfejlesztési szakember, remekül fognak együtt dolgozni Fürjes államtitkárral,"

nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely megköszönte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hozzájárult a Budapest név használatához.