Vitézy Dávid vezeti a kormányzati Budapest Fejlesztési Központot

Átalakítja a kormányzat az évek óta működő Kiemelt Kormányzati Beruházások Központját, a nonprofit zrt. új neve a Budapest Fejlesztési Központ lesz. Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t arról tájékoztatta, hogy 

a kormányzat Budapest-politika szakmai műhelyének vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz. 

A BFK feladata többek közt a városépítésben való közreműködés, a kormányzati budapesti közlekedéstervezési, várostervezési munka elvégzése, a fővárosi önkormányzattal való együttműködés lesz, emellett városkutatásokat folytat, gyűjti a nemzetközi tapasztalatokat. A cég felállításával "a kormány a budapestiek érdekében végzett fejlesztési feladatait rendezi új szervezeti keretbe, nem vesz át önkormányzati feladatokat, hatásköri változás nem történik, ilyen kormányzati szándék nincs," írja az MTI. 

"Meggyőződésünk, hogy Vitézy Dávid személye és munkája komoly hozzáadott értéket jelent a kormányzati Budapest-munkában. Vitézy Dávid a BKK korábbi sikeres vezetőjeként az egyik legtapasztaltabb, legjobb városfejlesztési szakember, remekül fognak együtt dolgozni Fürjes államtitkárral,"

nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely megköszönte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hozzájárult a Budapest név használatához. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér