Karácsony bejelentette a Merlin Színház felújítását

„Nagyon szomorú örökségünk, hogy ez az épület lassan már egy évtizede üresen áll ahelyett, hogy a budapesti kultúra szolgálatába állítanánk” - mondta Karácsony Gergely főpolgármester a kultúra napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján, amin bejelentette, hogy a főváros megkezdi a Merlin Színház felújítását.

A főpolgármester azt mondta, a Budapest Galéria méltatlan helyzetét is megoldaná, ha a Városháza Gerlóczy utcai épületében kapna új helyet. A kortárs művészet fontos kiállítóhelyének egyébként a Bálna értékesítése miatt fordult rosszra a sora, ezért vált - Karácsony szavai szerint - „hontalanná a saját városában”. Karácsony reményét fejezte ki, hogy a Budapest Galéria 2020 második felében már meg is nyithat az új helyén.

A főpolgármester azt mondta, a politikusok feladata, hogy teret nyissanak a kortárs kultúrának, ezt teszi most a budapesti városvezetés ezzel az intézkedéssel.

Újságírói kérdésre válaszolva Karácsony elmondta azt is, a Főváros mindenképp fel fogja újítani a Lánchidat, és sajnálattal veszi tudomásul, hogy a kormány az előző városvezetés által kiírt közbeszerzésben megduplázódott költségek miatt nem kíván nagyobb anyagi részt vállalni ebből. A főpolgármester szerint a Lánchíd felújítása nem várhat, de az Alagúté igen. A költségvetésből Karácsony szerint a miniszterelnök dolgozószobájának árával megegyező plusz összeget kértek volna, erre a kérésre kaptak elutasító választ.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér