„Szultáni fogadtatást” kapott Orbán az indonéziai Yogyakartában

politika
2020 január 22., 13:31

Megérkezett az indonéziai Yogyakartába Orbán Viktor miniszterelnök, a repülőtéren X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója fogadta, akivel kétoldalú tárgyalást is folytatott – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója (jobbra) az indonéziai Yogyakarta repülőterén 2020. január 22-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója (jobbra) az indonéziai Yogyakarta repülőterén 2020. január 22-én. Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

„Szultáni fogadtatás” – írták Orbán Facebook-oldalára a videóhoz, amin látszik, hogy Orbán az érkezése után egy katonának is tisztelgett. 

link Forrás

Havasi szerint a megbeszélésen szóba kerültek befektetési lehetőségek, különös tekintettel a vízgazdálkodás területén, és a felek örömmel állapították meg, hogy már több, mint ezer indonéziai diák tanul Magyarországon magyar állami ösztöndíjjal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is elkísérte Orbánt.
photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is elkísérte Orbánt. Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán, aki a Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként a CDI vezetőségi ülésére érkezett Indonéziába, már este tárgyalásokat folytat a pártszövetség tagjaival, csütörtökön pedig a CDI bizottsági ülése után átrepül Jakartába, ahol Joko Widodoval, Indonézia elnökével tárgyal – közölte Havasi. (MTI)