„Szultáni fogadtatást” kapott Orbán az indonéziai Yogyakartában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megérkezett az indonéziai Yogyakartába Orbán Viktor miniszterelnök, a repülőtéren X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója fogadta, akivel kétoldalú tárgyalást is folytatott – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója (jobbra) az indonéziai Yogyakarta repülőterén 2020. január 22-én.Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

„Szultáni fogadtatás” – írták Orbán Facebook-oldalára a videóhoz, amin látszik, hogy Orbán az érkezése után egy katonának is tisztelgett. 

Havasi szerint a megbeszélésen szóba kerültek befektetési lehetőségek, különös tekintettel a vízgazdálkodás területén, és a felek örömmel állapították meg, hogy már több, mint ezer indonéziai diák tanul Magyarországon magyar állami ösztöndíjjal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is elkísérte Orbánt.Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán, aki a Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként a CDI vezetőségi ülésére érkezett Indonéziába, már este tárgyalásokat folytat a pártszövetség tagjaival, csütörtökön pedig a CDI bizottsági ülése után átrepül Jakartába, ahol Joko Widodoval, Indonézia elnökével tárgyal – közölte Havasi. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér