Ismét katasztrofális a helyzet Ausztráliában, lezárták a canberrai repteret, hárman meghaltak

katasztrófa
2020 január 23., 05:45

Bár a múlt heti esőzések valamelyest enyhítették - és egyúttal súlyosbították -  az ausztrál bozóttüzek okozta károkat, már akkor figyelmeztették a lakosságot, hogy a hőmérséklet emelkedésével hamarosan ismét romolhat a helyzet. 

Ez meg is történt, csütörtökön rendkívüli figyelmeztetést adtak ki Új-Dél-Wales egyes területeire, Sydney környékén már több, mint 40 fokot mértek, és 55 kilométer/órás szél fúj, ami akár a duplájára is nőhet. Ez a videó a fővárosban, Canberrában készült:

link Forrás

Canberrában lezárták a repülőteret, és a közeledő tűz miatt arra kérték az embereket, hogy ne is menjenek a környékre. A füst miatt most is óriási a légszennyezettség a városban. Közben az ország déli részén egy tűzoltó repülőgép lezuhanásáról érkeztek hírek, mentőautókat és helikoptereket küldtek a keresésére, majd kiderült, hogy hárman meghaltak a tragédiában.  

Melbourne-ben ehhez képest - a portól barnára, narancssárgára festett - esőre ébredtek az emberek, az éjszaka 25-35 miliméter is esett. Emiatt a most zajló Ausztrál Open teniszversenyt is felfüggesztették egy időre. (BBC, The Guardian

link Forrás