Stefka István: Az ausztrál tüzeket a klímaaktivisták csinálták, hogy végre legyen klímavészhelyzet

A héten Schiffer András, az LMP volt társelnöke volt a Pesti Srácok Polbeat című műsorának vendége. A beszélgetés egy pontján Stefka István lapigazgató alternatív elmélettel állt elő:

„Na most, a legújabb nyomozások és kutatások szerint a klímalobbi egyszerűen felgyújtotta több helyen többször Ausztrália erdeit, bozótjait, és direkt azért csinálták mindezt, hogy legyen klímavészhelyzet.”

link Forrás

Schiffer András erre csak a fejét rázta, amire Stefka azt mondta:

„Hát nem tudod elképzelni, hogy Ausztráliában csak úgy fölgyulladnak a lombok! Mert milyen klímavészhelyzet? Azért, mert jön az erős napsugár és ettől lobban?”

Azt mondta, nem Soros Györgyről, de a klímalobbiról el tudja képzelni, hogy ez történt. „Miért, ezek csak úgy véletlenül történnek Kaliforniában is? Hát ezek a tüzek egymás után jelentik azt, Kaliforniában is, Ausztráliában is, hogy mi történt” – mondta.

Schiffer feltevésére, hogy egy olyan fejlett állam, mint Ausztrália egy tömeges gyújtogatást le tudna fülelni, amire Stefka:

„Lehet, hogy nem akarja, megvan ott is a klímalobbi.”

Stefka azt mondta, folyamatosan kapnak el embereket, ezután pedig említette, hogy Görögországban parasztok felgyújtják a szántóföldeket, ami egész más. „Na de micsoda hülyeség az, hogy az újabb klímavédelem szerint nem lehet fával tüzelni kályhában? Hát micsoda baromság ez?” – kérdezte Stefka, aki szerint „valami nem stimmel ebben az egész globális felmelegedési akcióban, mert itt valami mesterségesen történik”. Szerinte véletlenül nem történnek dolgok.