Erő Zoltán lesz Budapest új főépítésze

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Erő Zoltán lett Budapest új főépítésze, adta hírül a Tervlap. A kinevezés tényét a Fővárosi Önkormányzat is megerősítette az Indexnek” - írja a lap, amely a Tervlap.hu értesülését megerősítette a Fővárosi Önkormányzattal.

Erő Mártonffy Miklóst váltja feburártól a poszton. Erő Zoltán volt a 4-es metró építkezésének generáltervezője, „neki köszönhető, hogy a metróvonal egyes állomásainak tervezésébe több építésziroda is beszállhatott, így azok egyedi, több esetben nemzetközi díjakkal jutalmazott építészeti alkotások lettek.”

Erő alapította a Palatium Stúdiót, kurátora a Kortárs Építészeti Központnak, illetve a Műszaki Egyetem docense. Karácsony Gergely főpolgármester közleményben üdvözölte a kinevezést. (Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót