Hivatalos: Európában is megjelent az új koronavírus

Egészségügy
2020 január 24., 19:05
comments 141

Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus (2019-nCoV), ez az első megerősített eset Európában, jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

Az első esetet Bordeaux-ban, a másodikat Párizs térségében jelentették. Valószínűsítette, hogy további esetek is lesznek. 

A Bordeaux-ban kezelt 48 éves beteg nemrég Kínában járt, ahol a fertőzés gócpontjának számító Vuhanban is megfordult. A fertőzött 12 emberrel érintkezett.
"Elkülönítettük, hogy ne érintkezhessen a külvilággal. Jól van" - tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter hangsúlyozta, azt javasolják a vírussal esetleg megfertőződöttek számára, hogy ne kórházba menjenek, terjesztve a betegséget, hanem a hatóságok által megadott információs telefonszámot hívják.

Korábban az SOS Médecins francia mentőszolgálat közölte, hogy Bordeaux egészségügyi szervei a koronavírusra jellemző tünetek miatt megfigyelés alá helyeztek egy kínai származású férfit, aki Kínából Hollandián keresztül érkezett Franciaországba.

26 halott Kínában

Helyi idő szerint péntek délutánra Kínában országosan 880 fölé emelkedett a fertőzöttek száma, míg a halálos áldozatoké 26-ra nőtt.

Csütörtöki értesülések szerint öt embert kezelnek az Egyesült Királyságban a tüdőgyulladást okozó új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel. A gyanús esetek közül négyet Skóciában, egyet Észak-Írországban vizsgálnak.

Közben a Reuters arról ír, az Egyesült Államokban megerősítették, hogy megvan a második fertőző beteg, egy chicagói asszonyban fedezték fel. Jelenleg 63 gyanús esetet vizsgálnak 22 államból, 11 esetben kaptak negatív teszteket. (MTI/Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt