Maga szerint ki a faszt érdekel Amerikában Ukrajna? - kérdezte az USA külügyminisztere egy újságírótól

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rosszul végződött Mike Pompeo interjúja pénteken, amit a közszolgálati rádiónak adott. A külügyminiszter arra számított, hogy elsősorban Iránról kap kérdéseket, de Mary Louise Kelly riporter áttért Ukrajnára, és azon belül is arra, hogy miért rúgták ki tavaly májusban az amerikai nagykövetet. A diplomata felmentése szorosan összefügg a Trump elnök ellen indított eljárással, aminek fő alapja, hogy az ukrán külpolitika szervezésekor személyes politikai érdekeit az ország érdekei fölé helyezte.

Az interjút Pompeo megszakította, majd behívta a szobájába az újságírót, ahol 10 percen át kiabált vele. Többek között azt kérdezte, hogy Kelly szerint "ki a faszt érdekel Amerikában Ukrajna?" - arra utalva ezzel, hogy nem kellett volna a témával fárasztani a rádióhallgatókat.

Igyekezett azzal is sarokba szorítani az újságírót, hogy behozatott egy vaktérképet, amin meg kellett mutatnia a riporternek Ukrajnát. Ezt sikeresen meg is tette, további indulatokat gerjesztve az amerikai diplomácia vezetőjében. (HuffPost, Guardian

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér