Vett egy autót a rendőrségtől, 94 ezer eki volt benne

Egy thaiföldi állampolgár a közelmúltban egy Hondát vett egy rendőrségi árverésen. A rendőrök drogkereskedőktől kobozták el a járművet korábban.

Amikor a vevő szervizbe vitte a kocsit, és a szerelő leszedte a lökhárítóját, 94 ezer darab tabletta került elő belőle. A tabletták fő hatóereje a metamfetamin volt, ami az Európában ecstasy néven népszerű kábítószer egyik hatóanyaga is. Thaiföldön az ilyen tablettákat "jaba" néven emlegetik. 

Jaba, a thai eki.Fotó: YE AUNG THU/AFP

A rendőrség elnézést kért a vevőtől. Azt mondták, hogy százezer tablettát kivettek a kocsiból, amikor lefoglalták, de a lökhárító mögöttieket már nem találták meg. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér