Bécsben egy, Zürichben két embert tartanak karanténban koronavírus-gyanúval

Ma fog kiderülni, hogy koronavírustól vagy csak valamelyik szokásos influenzavírustól betegedett meg az a kínai légi utaskísérő, akit szombat óta tartanak izolálva Bécsben, ugyanis hétfőn fejeződik be a tesztelése. A nő vasárnap mindenesetre jobban érezte magát.

Zürichben a Triemli Kórházban vizsgálnak két beteget, akik nemrég Kínában jártak és influenzás tüneteket mutatnak. 

Közben kiderült, hogy a Berlinben szombat óta vizsgált, szintén Kínából érkezett beteg tesztje negatív lett, vagyis nem koronavírus fertőzte meg.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.