Olyan sűrű ködben repült Kobe Bryant helikoptere, hogy a helyi rendőrség gépei sem mertek felszállni

Még csak most kezdődött el a szövetségi szintű vizsgálat annak kiderítésére, hogy miért zuhanhatott le a minden idők egyik legnagyobb kosarasát és 13 éves lányát egy vasárnapi meccsre szállító helikopter, de a helyi rendőrség egy lehetséges okot máris elárult. Eszerint helyi idő szerint vasárnap délelőtt olyan sűrű köd lepte el Los Angeles környékét, hogy nem szállhattak fel sem a helyi rendőrség (LAPD), sem a környék seriffhivatalának helikopterei. 

“Reggel földre rendeltük a gépeinket, mert nem voltak meg a felszállás minimumfeltételei sem” 

- nyilatkozta az LA Times-nak Josh Rubinstein rendőrségi szóvivő.

A Los Angeles-i rendőröknek normális esetben két helikoptere járőröz folyamatosan a levegőben.

A Kobe Bryantet szállító gép helyi idő szerint vasárnap délelőtt tíz óra előtt valamivel csapódott egy bokros hegyoldalnak a Los Angeles-környéki Calabasas mellett, majd azonnal kigyulladt, hogy a rajta utazó mind a 9 ember szörnyethaljon. A helikopter a közeli Thousand Oaksba igyekezett egy gyerek kosármeccsre. Az utasokról egyelőre annyit tudni, hogy Bryanten és 13 éves lányán, Giannán kívül Bryant gyerekklubjának egyik edzője is rajta ült. Egyes hírek szerint Gianna egyik csapattársa és szülei is az áldozatok között vannak, de ezt még nem erősítették meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó