Trump nyíltan hazudott egy óriásit

„A demokraták által ellenőrzött Képviselőház még csak soha nem is kérte John Boltont, hogy tanúskodjon. Rajtuk múlik, nem pedig a Szenátuson!”

írta Donald Trump amerikai elnök a Twitteren egy rakás pánikszerűen kiírt poszt között, miután a New York Times a hétvégén John Bolton, az elnök ősszel távozott nemzetbiztonsági tanácsadójának készülő könyvéről írt.

Csakhogy ez egyszerűen ellenőrizhető hazugság: Boltont 2019. november 7-én felkérték tanúskodni, de a Fehér Ház több másik munkatárshoz hasonlóan arra utasította, hogy ne menjen el a meghallgatásra.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó