A romániai A2-es autópálya Duna-hídján terelte a nyáját egy pásztor

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át nyáját.

Az autópálya-rendőrség hivatalból vizsgálatot indított a juhász ellen, aki bekapcsolta az autóján a vészvillogót, és így kísérte a nyájat az autópályán – írta a Mediafax hírügynökség.

Az 50 éves Konstanca megyei férfit az állatok autópályára tereléséért és autóvezetőként is megbírságolták: összesen 4350 lejt (307 ezer forintot) kell fizetnie az autósok és az állatok életét is veszélyeztető átkelésért.

A Bukarestből a tengerpartra vezető gyorsforgalmi úton az autósoknak is fizetniük kell a Fetesti és Csernavoda közötti híd használatáért, de a hídpénz a 12 tonnát meghaladó teherautók esetében sem éri el a 100 lejt.

Az esetről a Facebookra posztolt videót egy méltatlankodó sofőr, aki megkérdezte, megbolondult-e, hogy állatokat hajt az autópályára a ködben, amire a juhász annyit mondott:

„Miért? Neked szabad? A túrót, azt szereted?!”

De a neten tucatnyi hasonló felvétel kering, a térségben legeltető juhászok rendszeresen áthajtják a nyájaikat a fetesti autópályahídon. (Transindex, MTI)