Bezuhant a forint, miután az MNB kiadta a kamatdöntés indoklását

Az Magyar Nemzeti Bank nem változtatott a rekordalacsony, 0,9 százalékos alapkamaton. A HVG azt írja, a kamatdöntés előtt 337 forint volt egy euró, majd egy óra alatt 337,5-ig gyengült, aztán kijött a kamatdöntés indoklása is, és percek alatt eljutott 338,57 forintig egy euró értéke.

Illusztráció: Kiss Bence/444

A legújabb történelmi mélypont tegnap jött el: 338,74 forint ért egy eurót.

Az MNB semmi újat nem mondott az indoklásban, hónapok óta mindig azt mondják: az MNB egyetlen horgonya az infláció, elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. De az MNB szerint hiába fontos a 3 százalékos inflációs cél, a mutató decemberben 7 éves mélyponton, 4 százalékon állt. Az MNB szerint csak egyszeri hatások okozták a nagyobb drágulást, főleg az, hogy egy évvel ezelőtt ritka alacsony volt a benzinár. A Monetáris Tanács arra számít, hogy 2020 első negyedévének visszatér az infláció a szerintük jó toleranciasávba. (HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér