Bogyókat fogyasztva maradt életben 34 napig egy kiránduló nő és a 3 gyereke az amazonasi őserdőben

Egy hónap után mentettek ki az amazonasi őserdőből egy kiránduló nőt és a 3 gyerekét. A nagyon legyengült állapotú 40 éves nőt és a 10, 12 meg 14 éves gyerekeit perui őslakosok találták meg, az ő segítségükkel kerültek haza.

A kolumbiai Puerto Leguízamóban élő nő a férjével és a gyerekekkel decemberben kirándult az esőerdő egyik olyan részére, amit a turisták és a helyiek is csak ritkán látogatnak – írta meg az El Tiempo.

Az apa vásárolni ment, de ezalatt heves vihar tört ki. A felesége a gyerekekkel a férfi keresésére indult, de eltévedtek. A nő és a gyerekek 34 napon át bolyongtak az erdőben, ezalatt bogyókat ettek. Miközben követték a Putumayo folyót, gyanútlanul átmentek Peruba.

Végül egy perui secoya bennszülöttcsoport tagjai találta meg őket. Az őslakosok a Facebookon hozták nyilvánosságra a fotójukat, így tudta meg az apa, hol vannak. Ezután szólt a kolumbiai és perui hatóságoknak, és a segítségükkel kórházba vitték a nőt és a gyerekeket.

Fotó: Noticias Caracol/Twitter

Az anya és a gyerekek is alultápláltak voltak, kiszáradtak, gombás fertőzések és férgek borították a testüket. A nő azt mondta, ha nem ittak volna vizet 30 percenként, elájultak volna, és folyamatosan meg kellett állniuk, mert a lányai már nem bírtak járni. Azt mondta, bogyókat, gyümölcsöket és magvakat ettek, illetve „bármit, amit találtunk”, így maradtak életben. (Independent, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér