Bogyókat fogyasztva maradt életben 34 napig egy kiránduló nő és a 3 gyereke az amazonasi őserdőben

természet
2020 január 28., 13:09

Egy hónap után mentettek ki az amazonasi őserdőből egy kiránduló nőt és a 3 gyerekét. A nagyon legyengült állapotú 40 éves nőt és a 10, 12 meg 14 éves gyerekeit perui őslakosok találták meg, az ő segítségükkel kerültek haza.

A kolumbiai Puerto Leguízamóban élő nő a férjével és a gyerekekkel decemberben kirándult az esőerdő egyik olyan részére, amit a turisták és a helyiek is csak ritkán látogatnak – írta meg az El Tiempo.

Az apa vásárolni ment, de ezalatt heves vihar tört ki. A felesége a gyerekekkel a férfi keresésére indult, de eltévedtek. A nő és a gyerekek 34 napon át bolyongtak az erdőben, ezalatt bogyókat ettek. Miközben követték a Putumayo folyót, gyanútlanul átmentek Peruba.

Végül egy perui secoya bennszülöttcsoport tagjai találta meg őket. Az őslakosok a Facebookon hozták nyilvánosságra a fotójukat, így tudta meg az apa, hol vannak. Ezután szólt a kolumbiai és perui hatóságoknak, és a segítségükkel kórházba vitték a nőt és a gyerekeket.

photo_camera Fotó: Noticias Caracol/Twitter

Az anya és a gyerekek is alultápláltak voltak, kiszáradtak, gombás fertőzések és férgek borították a testüket. A nő azt mondta, ha nem ittak volna vizet 30 percenként, elájultak volna, és folyamatosan meg kellett állniuk, mert a lányai már nem bírtak járni. Azt mondta, bogyókat, gyümölcsöket és magvakat ettek, illetve „bármit, amit találtunk”, így maradtak életben. (Independent, MTI)