Jakab Péter: Az új Jobbik-vezetés felszólította Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza a mandátumát

politika
2020 január 28., 4:31
comments 59

A Jobbik felszólította Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza mandátumát a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben - erről Jakab Péter, a párt új elnöke beszélt a Magyar Hangnak és az Egyenes Beszédnek.

Jakab elmondta, az eddigi pártvezetés megadta a lehetőséget Kulcsárnak, hogy megyei képviselő legyen, az általa vezetett elnökség viszont már nem tolerálja ezt. „A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele” – mondta, és szerinte szimbolikus ez a döntés.

Kulcsár Gergely korábban a Jobbik parlamenti képviselője volt. 2015-ben megjelent róla egy korábbi fotó, ami szerint beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna-parti cipőkbe. Az akkori Jobbikban ennek más következménye nem lett, mint hogy Vona Gábor felszólította, vigyen egy szál virágot az emlékműhöz, de ugyanúgy maradt a frakció és a párt tagja, írja a Magyar Hang.

Tavaly ősszel felmerült, hogy Kulcsár a Jobbik-Momentum-LMP közös önkormányzati képviselőjelöltje lesz Debrecenben. Ebből végül nem lett semmi, a politikus viszont helyet kapott a megyei közgyűlésben.

Jakab Péter szombaton lett a Jobbik elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt