Mégsem lesz közös ellenzéki jelölt Debrecenben a korábbi neonáci botrányhős, Kulcsár Gergely

2019 augusztus 27., kedd 7:57
456

Mégsem indul önkormányzati képviselőnek Debrecenben Kulcsár Gergely jobbikos politikus. A Facebookon közzétett posztjában azt írja, hisz a Jobbik-Momentum-LMP összefogás erejében, és nem szeretné, ha a személye elleni támadások rontanák a választási esélyeiket. 

A politikus azt írja, ő döntött a visszalépésről, a Momentum közleményében viszont az áll, felkérték Kulcsárt a visszalépésre, amit elfogadott. 

Kulcsárról hétfőn írtuk meg, hogy az ellenzéki pártok egy része annak ellenére állt be mögé, hogy korábban durva antiszemita megnyilvánulásairól lett ismert. Egyszer például  beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikébe, majd erről humoros levélben tájékoztatta jobbikos politikustársait. Ebben azt írta, “egy kis feltöltődésre vágyott”, ezért látogatta meg “a képen látható vidám helyet”. 

Egy másik alkalommal, 2012-ben a közelgő holokauszt-emléknapról azt írta frakciótársának, hogy "Baráth Zsolt képviselőtársunk kiváló felszólalása miatt meg van rá az esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?"

Kulcsár visszalépése előtt a Momentum debreceni elnöke, Mándi László azt mondta a 444-nek, hogy "amit Kulcsár az akkori levelében írt, az teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben. Mi viszont hiszünk abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években" 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt