Mégsem lesz közös ellenzéki jelölt Debrecenben a korábbi neonáci botrányhős, Kulcsár Gergely

POLITIKA
2019 augusztus 27., 07:57

Mégsem indul önkormányzati képviselőnek Debrecenben Kulcsár Gergely jobbikos politikus. A Facebookon közzétett posztjában azt írja, hisz a Jobbik-Momentum-LMP összefogás erejében, és nem szeretné, ha a személye elleni támadások rontanák a választási esélyeiket. 

A politikus azt írja, ő döntött a visszalépésről, a Momentum közleményében viszont az áll, felkérték Kulcsárt a visszalépésre, amit elfogadott. 

Kulcsárról hétfőn írtuk meg, hogy az ellenzéki pártok egy része annak ellenére állt be mögé, hogy korábban durva antiszemita megnyilvánulásairól lett ismert. Egyszer például  beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikébe, majd erről humoros levélben tájékoztatta jobbikos politikustársait. Ebben azt írta, “egy kis feltöltődésre vágyott”, ezért látogatta meg “a képen látható vidám helyet”. 

Egy másik alkalommal, 2012-ben a közelgő holokauszt-emléknapról azt írta frakciótársának, hogy "Baráth Zsolt képviselőtársunk kiváló felszólalása miatt meg van rá az esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?"

Kulcsár visszalépése előtt a Momentum debreceni elnöke, Mándi László azt mondta a 444-nek, hogy "amit Kulcsár az akkori levelében írt, az teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben. Mi viszont hiszünk abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években" 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.