Egyelőre felfüggesztve marad a Fidesz az Európai Néppártban

Donald Tusk, a jobbközép pártcsalád szerdai találkozója után azt mondta, a Fideszt tagsága továbbra is felfüggesztve marad a Néppártban, tudta meg a Politico az egyik résztvevőtől. Tusk a lapnak azt mondta, hogy Budapesten semmi sem változott, így határozatlan időre fenntartják a Fidesz tavaly március óta tartó felfüggesztését. A döntés azután született meg, hogy a pártcsalád elnöke a tagsággal és a magyar helyzetet vizsgáló három „bölccsel” konzultált.

Orbán Viktor és Donald TuskFotó: VIRGINIA MAYO/AFP

A múlt héten a Spiegel írt arról, hogy nincs meg a magyar kormánypárt tagságának megszüntetéséhez szükséges többség a jobbközép erőket összefogó pártcsaládban. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó