Meghívták uzsonnázni Orbán Viktort a gyöngyöspatai romák

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A Gyöngyöspata Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szerdát jelentetett meg egy közleményt, amiben február 1-jén 14 órára meghívja a helyi roma közösséget, valamint többek között Orbán Viktor miniszterelnököt és Hevér Lászlóné polgármestert is a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátásra

Az esemény célja, hogy egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést folytathassunk a miniszterelnökkel és más, az ügyünkben megszólalókkal. Eddig csak a TV képernyőjén keresztül üzengettek nekünk, most pedig levelezgetni szeretnének velünk” - írja Csemer Géza, a kisebbségi önkormányzat elnöke, aki ezzel szeretné megtenni az első lépést.

A kormány ugyanis a bíróság jogerős ítélete ellenére nem pénzben, hanem természetben, vagyis képzésekkel akarja kárpótolni azokat a romákat, akiket 2004 és 2017 közt elkülönítve oktattak a helyi általános iskolában. A héten az érintett családokkal személyesen kezdtek el egyeztetni arról, hogy melyik lehetőséget választják. 

Egyébként a kormány épp szerdán üzente meg a Magyar Nemzeten keresztül, hogy Orbán Viktor február 16-án tartandó érvértékelő beszédében is szó esik majd a  gyöngyöspatai kártérítési per hátteréről és mindezek lehetséges megoldásairól.