Meghívták uzsonnázni Orbán Viktort a gyöngyöspatai romák

A Gyöngyöspata Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szerdát jelentetett meg egy közleményt, amiben február 1-jén 14 órára meghívja a helyi roma közösséget, valamint többek között Orbán Viktor miniszterelnököt és Hevér Lászlóné polgármestert is a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátásra

Az esemény célja, hogy egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést folytathassunk a miniszterelnökkel és más, az ügyünkben megszólalókkal. Eddig csak a TV képernyőjén keresztül üzengettek nekünk, most pedig levelezgetni szeretnének velünk” - írja Csemer Géza, a kisebbségi önkormányzat elnöke, aki ezzel szeretné megtenni az első lépést.

A kormány ugyanis a bíróság jogerős ítélete ellenére nem pénzben, hanem természetben, vagyis képzésekkel akarja kárpótolni azokat a romákat, akiket 2004 és 2017 közt elkülönítve oktattak a helyi általános iskolában. A héten az érintett családokkal személyesen kezdtek el egyeztetni arról, hogy melyik lehetőséget választják. 

Egyébként a kormány épp szerdán üzente meg a Magyar Nemzeten keresztül, hogy Orbán Viktor február 16-án tartandó érvértékelő beszédében is szó esik majd a  gyöngyöspatai kártérítési per hátteréről és mindezek lehetséges megoldásairól.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó