Tavaly 969 gyalogost gázoltak el a zebrán

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tavaly összesen volt 969 baleset történt a gyalogos átkelőhelyeken, ebből 39 volt halálos- derült ki azokból az adatokból, amiket Székely Sándor független képviselő kért ki a rendőrségből. 

A balesetek majdnem fele (411) Budapesten történt, de az is beszédes adat, hogy 

a gázolások 88 százaléka olyan átkelőnél történt, ahol nem működött közlekedési lámpa készülék. Ezek közül 30 volt halálos.Székely Sándor szerint a zebrákat az utcai közvilágítási előírástól 30 százalékkal nagyobb fényerővel kellene megvilágítani, országosan újra kellene festeni az átkelőket, minden lámpás átkelőhelynél hangos jelzéssegítőt kellene kialakítani, ezeket integrálni kellene a  Google Maps Waze-vel, valamint  40 km/h-s sebességkorlátozást kellene bevezetni minden oktatási intézmény 300 méteres sugarú körében a gyalogátkelőhelyeknél.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér