Tetőtől talpig védőöltözetbe bújt sofőr szállítja a gödi Samsung-gyár dolgozóit

Miután hétfőn kiderült, hogy a gödi Samsung-gyár óvintézkedéseket hozott a kínai koronavírus megelőzése érdekében, szerda este az alábbi képet kaptuk egy olvasónktól. Ebből kiderül, hogy maszkos, védőruhás sofőr szállítja a cég dolgozóit a vállalati buszon: 

Fotó: Olvasónk

A cég hétfőn kiadott közleményében azt ígérte, munkábaállás előtt karanténba helyezi a Kínából érkező alkalmazottait, majd megelőző orvosi vizsgálatra küldi őket. Ezen kívül fokozottan fertőtlenítik a közös helyiségeket, alkoholos fertőtlenítőket helyeztek ki, és belső oktatást tartanak a higiéniai szabályokról.  

A gödi gyárral kapcsolatban korábban azt írtuk: a gödiek úgy érzik, a kormány és a Samsung a fejük felett döntött arról, hogy náluk épüljön fel Közép-Európa legnagyobb akkumulátorgyára, most meg az üzem 666 tonna veszélyes anyag tárolására kért engedélyt. Az erről szóló lakossági fórum után a cég kérte a katasztrófavédelmi engedélyeztetési eljárás szüneteltetését. 

A gödi Samsung-gyárFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó